Alles wat je moet weten over een vloerverwarming

 In Wonen

Ben jij van plan om een vloerverwarming te gaan gebruiken? Dan is dit aan te raden, want een verwarming voor de vloer is een populaire keuze voor huiseigenaren. Maar welke oplossingen zijn er allemaal te bedenken en wat zijn de voordelen ervan? Om je hier een goed beeld van te geven zullen we in dit artikel kort stilstaan bij de belangrijkste punten op dit gebied. Zo weet je zeker dat je bent voorzien van alle noodzakelijke informatie op het gebied van de vloerverwarming.

Wat is een vloerverwarming?

Zoals de naam al zegt, zorgt de verwarming ervoor dat de ruimte verwarmd wordt door middel van warm water dat door buizen onder de vloer loopt. Deze warme water wordt vanaf de cv-ketel of warmtepomp door buizen gepompt naar de vloeroppervlakte. Het water in de buizen heeft een zeer constante warmte waardoor het in algemeen een stuk onder warm is. Kun je dan niet de gehele woning voorzien van jouw wensbare warmte? Gelukkig kan dat wel, want je kunt de vloer instellen op een watertemperatuur van 25 tot 35 graden. In tegenstelling tot een traditionele verwarming zie je bij de vloerverwarming geen radiator waardoor het voor het oog net wat mooier oogt.

Het zorgt voor een constante verwarming

Als kiest voor een vloerverwarming kan jij zorgen voor een constante verwarming. Hierdoor wordt de ruimte waar jij de verwarming hebt continue verwarmt op de ingestelde temperatuur. Ben jij dus voorstander van continue hetzelfde temperatuur? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een verwarming in de vloer. Zo weet je zeker dat je altijd een aangename temperatuur in je woning hebt waarbij je voeten altijd heerlijk verwarmd zijn.

Zorgen voor lagere stookkosten

Een conventionele radiator werkt op basis van stralingswarmte. Hierdoor kan warm water 75 tot 90 graden uit de CV ketel stromen in de radiator. De traditionele verwarming zorgt dan dat deze gehele warmte door de radiator komt. In tegenstelling tot de traditionele verwarming zorgt de verwarming in de vloer dat de gehele vloer met behulp van water uit de CV ketel continu een temperatuur heeft van 25 tot 35 graden. Door deze stijging van temperatuur stijgt de hitte naar het plafond waardoor de gehele kamer wordt verzorgt van een aangename temperatuur.

Kan ik de verwarming zelf in de vloer zetten?

Ben jij overtuigd van het hebben van een vloerverwarming? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden. Veel mensen denken dat het eenvoudig te plaatsen is onder de vloer, maar dat is niet het geval. Een vloerisolatie dient namelijk onder de vloer gefreesd te worden waardoor het door een echte specialist uitgevoerd dient te worden.

Ben jij overtuigd van het hebben van een vloerverwarming? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist die samen met jou kan kijken naar de mogelijkheden. Zo weet je zeker wat je te wachten staat en welke kosten gepaard gaan bij het plaatsen van een vloerverwarming.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Verandawarmtepomp duurzame investering