Art deco meubelen terug in stijl!

 In Lifestyle, Wonen

Art deco was aan het begin van de vorige eeuw ontzettend populair. De laatste jaren lijkt de stijl steeds vaker terug te komen, bijvoorbeeld in art deco meubelen. Benieuwd naar de geschiedenis achter art deco en wat de kenmerken zijn? Hieronder bespreken we wat deze stijlbeweging inhoudt en hoe je je interieur ermee kan opfleuren.

De geschiedenis van art deco

Art deco werd populair in de jaren ‘20, wat duidelijk is terug te zien in de karakteristieken. In die tijd was de stijl overal te vinden en werd het voor ieder product gebruikt. Het is terug te zien in kunst, architectuur, productontwerp en art deco meubelen. Art deco wordt daarom gezien als een van de invloedrijkste stijlbewegingen aller tijden.

We herkennen art deco aan abstracte en gefragmenteerde patronen. Ook zie je veel inspiratie vanuit de geometrie terug. Art deco bestaat uit hoekige of afgeronde vormen die samen een geheel vormen. De stijlbeweging is een tijdje weggeweest, maar krijgt de laatste tijd weer veel aandacht. Vooral de art deco meubelen en kunst zijn veel in trek bij mensen. Steeds vaker worden er meubelen en monumenten gerestaureerd om de art deco stijl opnieuw leven in te blazen.

Een sfeervol interieur met art deco meubelen

Als je art deco meubelen in je huis plaatst lijkt het net of je de wereld van The Great Gatsby instapt. De meubels hebben een eigen stijl die je kamer een bijzondere sfeer geven, de patronen zijn namelijk opvallend en uniek. Verder zijn deze meubels vaak gemaakt van hout, voornamelijk mahonie. Dit hout is vrij donker, dus je zult dit goed moeten combineren met lichtere meubels in je huis. Het zitvlak van stoelen en banken komt in verschillende kleuren voor zoals in satijn rood, turquoise of gebroken wit.

Waar kan je art deco meubelen mee combineren?

Omdat de art deco meubels zo extravagant en uniek ogen is het wel belangrijk dat je weet hoe je je woonkamer moet inrichten. Het vergt enig verstand van interieurontwerp om de meubels tot hun recht te laten komen. Om je verder op weg te helpen vind je hieronder een aantal tips voor het inrichten van je huis met art deco meubelen.

Complimenteer je meubelenMe

Allereerst is het belangrijk dat er genoeg licht in je kamer is. Vooral als je grote houten kasten in art deco stijl hebt gekocht zul je hierop moeten letten, want het donkere hout kan je kamer flink verduisteren. Plaats de meubelen dus in een lichte ruimte of investeer in lampen die bij het art deco design passen. Zo is het bijvoorbeeld leuk om lampen te kopen met een geometrisch frame. Verder is het een mooi detail als je de art deco meubelen combineert met een dik vloerkleed. Als je graag meer patronen in je kamer hebt kun je een tapijt kopen met een leuk patroontje, of ga voor een effen kleed als je liever iets subtieler op de grond hebt liggen. Een andere tip is om een ronde spiegel in je kamer te plaatsen. De ronde afwerking past mooi bij de art deco stijl en zorgt er bovendien voor dat je kamer groter oogt.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

de oude deurklinkeigentyds