Denk aan het milieu

 In Lifestyle

Elk jaar gooien we samen met zijn allen spullen weg die goed bruikbaar zijn. Door de welvaart zijnmensen steeds meer gaan kopen. Vaak kopen we iets zonder de vraag te stellen; heb ik het nodig? Ook door de komst van de webwinkels zijn we meer gaan kopen. Met enkele klikken op de muis heb je het pakketje de volgende dag in huis. Besparen kun op honderden manieren doen. Van energie tot aan eten tot aan spulletjes. We weten allemaal dat we goed met onze omgeving en milieu moeten omgaan, hier kun je niet omheen. Dagelijks hoor je wel een bericht in het nieuws of lees je iets over de klimaatverandering.

Ontspullen

Iedereen die het kan: ontspullen. Kijk eens om je heen wat je allemaal hebt staan.Elektronische huishoudelijke apparaten, kleding, speelgoed, boeken enzovoort. Eens in de zoveel tijd is het handig om een grote schoonmaak te houden. Wat je niet meer wilt hebben kun je brengen naar de kringloopwinkels of je kiezen voor gratis op te halen. Heb je op dit moment niks om weg te geven, voeg de website zeker toe aan je favorieten! Voordeel van spulletjes weggeven is dat je andere mensen blij maakt, zoals vrienden of binnen je netwerk. Zij kunnen het misschien opnieuw gebruiken of er iets moois van maken. Bijvoorbeeld door een kast opnieuw te verven. Zo heb je met een hand omdraai een ‘nieuwe’ kast.

Consuminderen geeft misschien ook zelfvoldoening, omdat je een positieve bijdrage levert aan het milieu. Het idee is om te gebruiken met wat je hebt. Tweede stap is delen, ruilen of gratis weggeven. Of zelf maken en als laatste stap kopen. Enkele voordelen van consuminderen op een rij:

  • Begin misschien met minder kopen. Stel jezelf de vraag of het nodig is.
  • Je bent als consument bewuster. Je past je aankoopgedrag aan.
  • Door minder te kopen, geef je minder geld uit. Je hebt geld over voor leuke dingen.
  • Minder afval is goed voor het milieu.

Lees meer op: Lifestyle-24.nl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search