Duurzaam wonen in 4 stappen

 In Wonen

Het verschil maken in het klimaat en groener leven?

1: Isolatie

Goede isolatie van vloeren, daken, gevels en ramen zorgt voor een besparing in het energieverbruik. Voorkom het onnodig verliezen van energie door je huis goed te isoleren. Een goed geïsoleerd huis voorkomt een hoge CO2-uitstoot en is dus beter voor de aarde en toekomst van deze prachtige wereld.

2: Verbruik minder energie

• Lampen, apparaten en andere stroomvreters zet je uit wanneer je ze niet gebruikt.
• Kijk en zoek bij het kopen van producten naar een energiezuinig label.
• Hou je energieverbruik bij om te kijken waarop je kunt besparen.
• Verwarm je huis niet wanneer je niet thuis bent. Wanneer je thuis bent kun je de kachel alsnog aanzetten.
• Stop met koken op gas. Ga bijvoorbeeld voor keramisch koken.

3: Gebruik de zon

Plaats bijvoorbeeld zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen enorm veel groene energie opvangen en dit voorkomt een hoge CO2-uitstoot bij jou thuis of bijvoorbeeld op je werk. Het plaatsen van zonnepanelen is tegenwoordig niet meer zo prijzig als voorheen én het gaat je in de toekomst zeker geld opleveren. Veel grote bedrijven en nieuwe woningen maken al gebruik van deze energie-opwekker en dit zal in de toekomst alleen maar meer en meer gaan worden. Op het internet zijn tal van vergelijkingssites te vinden die jou op weg kunnen helpen bij het zoeken naar de juiste panelen. Zij kunnen je vaak meteen een helder beeld geven van de kosten die jij zou kunnen besparen bij het gebruiken van zonlicht.

4: Energieneutraal

Wordt energieneutraal. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch doen hier steeds meer Nederlanders aan mee. Want ben nu eens eerlijk, wat is nu lekkerder dan wonen met de weet dat je bijna niets aan energiekosten betaald. Hoe wordt je energieneutraal? Hiervoor zijn verschillende opties te bedenken. De meest voorkomende en logische oplossingen hierin zijn het verminderen van je uitstoot én het zelf opwekken van duurzame energie. Kijk naar de tips hierboven om jezelf op weg te helpen. Daarnaast zijn er nog veel meer manieren om groen te leven, denk hierbij bijvoorbeeld aan; het produceren van je eigen groente, het gebruiken van windkracht, het opvangen van water etc.

Bekijk andere interessante blogs op: Lifestyle-24

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search