Goedkope gietvloer in huis halen

 In Wonen

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een vloer in hun woning te gieten. Maar is een gietvloer niet heel erg duur? Horen we je denken. Dat hoeft niet per se, er zijn tegenwoordig ook heel veel goedkope gietvloeren op de markt. En hierbij betekent goedkoop niet meteen duurkoop. Het zijn kwalitatieve vloeren die jarenlang meegaan. Door concurrentie op het gebied van deze vloeren en de toenemende vraag wordt de prijs steeds interessanter. Er is zelfs een bedrijf genaamd Goedkope gietvloeren. Het mag geen verrassing zijn dat dit bedrijf de specialist is in het leveren van voordelige gegoten vloeren.

Waarom een vloer laten gieten?

Maar waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een vloer in hun woning te laten gieten? Belangrijkste reden is dat dit type vloeren veel langer meegaan dan je wellicht gewend bent van je bestaande vloer. Een reguliere gietvloer gaat vaak tientallen jaren mee en je hoeft er bovendien niet veel naar om te kijken. Je hebt ook geen speciale schoonmaakmiddelen nodig om deze ondergrond goed te onderhouden. Zelfs als je de vloer wil veranderen dan hoef je deze niet compleet te vervangen. Er kan dan een nieuwe toplaag aangebracht worden waardoor de vloer er weer helemaal als nieuw uitziet.

Mogelijkheden op het gebied van de gietvloer

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een gietvloer in je woning aan te laten brengen en dan ben je er nog niet. Vervolgens moet je bedenken of je dit zelf ga doen of dat je een specialist ervoor inhuurt. Er zijn mensen die ervoor kiezen om er zelf mee aan de slag te gaan omdat je hiermee kosten kan besparen maar de meeste mensen kiezen er toch voor om direct een specialist in te schakelen zodat ze zeker weten dat de vloer helemaal goed wordt aangebracht.

Kies het gewenste type gietvloer

Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren wij ook nog een keuze uit moet maken. De reguliere gietvloer is ongeveer 3 mm dik. Voor bedrijfsvloeren wordt er regelmatig een epoxyvloer gebruikt, deze is net even wat dikker en kan daardoor zwaardere belasting weerstaan. Je kan ook gebruik maken van vloercoating. Deze coating is een stuk dunner dan de reguliere gietvloer, daardoor is er minder materiaal nodig en ben je goedkoper uit.

Bronnen: https://www.gietvloerrotterdam.nl/ & https://www.betonvloercoating.nl/

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search