Drie redenen om een groen dak te laten realiseren

 In Wonen

Wanneer je even om je heen kijkt in de stad zal je kunnen vaststellen dat er tegenwoordig menig aantal woningen zijn terug te vinden waar een groen dak op is gerealiseerd. Dat is interessant omdat er op deze manier een extra stukje groen wordt gecreëerd binnen een stedelijke omgeving. Bovendien is het zo dat een dergelijk dak niet alleen praktische, maar ook gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Wist je bovendien ook dat een groendak je kan helpen om het rendement van je zonnepanelen te boosten? In ieder geval, op deze pagina hebben we speciaal voor jou drie redenen verzameld waarom het realiseren van een groen dak de moeite waard kan zijn om te overwegen.

1.) Er wordt een isolerende meerwaarde gerealiseerd voor je woning

De eerste reden heeft te maken met de isolerende meerwaarde die een groen dak kan bieden voor je woning. Het spreekt voor zich dat een goede isolatie tegenwoordig belangrijker is dan ooit. We leggen daarbij uiteraard vooral de focus op het zo optimaal mogelijk isoleren van onze woning tegen warmteverlies in de winter. Er dient echter ook rekening mee te worden gehouden dat we ons leefklimaat moeten beschermen tegen de hitte in de zomer. Beide vormen van isolatie worden door het realiseren van één van de verschillende groendaken aanzienlijk ondersteund.

Bovenstaande is echter nog niet alles. Er is namelijk niet alleen maar sprake van een betere thermische isolatie. Ook op vlak van geluidsisolatie wordt immers een niet onbelangrijke meerwaarde gecreëerd. Het mag dan ook duidelijk zijn, dit zijn alvast ronduit uitstekende redenen om over te gaan tot het plaatsen van een groendak op je woning.

2.) De dakconstructie wordt beschermd waardoor de levensduur wordt verlengd

Iedereen is er zich ongetwijfeld wel van bewust dat het dak van een woning ongelofelijk vatbaar is voor schade. Dat is ook niet meer dan logisch. Ze wordt immers continu blootgesteld aan de gure en vaak ook ronduit extreme weerselementen. Op het ogenblik dat er sprake is van schade aan het dak zal je daarbij ook kunnen vaststellen dat de kosten voor het laten herstellen van die schade niet zelden behoorlijk kunnen oplopen. Wil jij op een efficiënte en tevens ook milieuvriendelijke manier een beschermlaag creëren voor jouw dakconstructie? Dan zal je kunnen vaststellen dat het voorzien van een groen dak daar zeker en vast een belangrijke rol in kan spelen.

 

TOPGROEN – MAKE HOLLAND GREEN AGAIN

 

3.) Ook voor de omgeving is een groen dak een zege

In eerste instantie spreekt het voor zich dat je natuurlijk een groendak voor jezelf gaat aanleggen. Hoe je het namelijk ook draait of keert, er wordt een uitstekende meerwaarde mee gerealiseerd voor je woning. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat een groendak ook voor je omgeving een niet onbelangrijke meerwaarde met zich meebrengt. Niet alleen creëer je een uitnodigende leefomgeving voor diertjes in de stad, daarnaast draagt een groen dak ook altijd bij aan het zuiveren van de lucht. Zo creëer je een schonere lucht, niet alleen voor jou en je gezin, maar voor alle mensen die in de omgeving woonachtig zijn. Als dat niet mooi is!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Led paneltomasso tables