Hoe je je relatie kan redden

 In Lifestyle

Na de honeymoon phase in een relatie, leer je je partner pas echt kennen. Zijn of haar slechte kanten vallen je steeds meer op. Dat is natuurlijk hartstikke normaal, maar wanneer je hierdoor zo gefrustreerd raakt dat het elk aspect van jullie relatie beïnvloedt, is er werk aan de winkel. Wil jij ook je relatie redden? In deze blog lees je daar meer over.

Praat met elkaar

In een relatie is het van uiterst belang dat je elkaar laat weten waar je mee zit. Dat geldt zowel wanneer het probleem is veroorzaakt door je partner als wanneer het door een externe factor komt. In het eerste geval kan het moeilijk zijn om tegen je partner te zeggen, maar het kan wel degelijk opluchten. Daarnaast heeft je partner waarschijnlijk een verklaring voor zijn of haar gedrag en kan hij of zij er in de toekomst rekening mee houden. Ook in het tweede geval is het goed om naar je partner te communiceren, want dan kan hij of zij er rekening mee houden.

Vind de balans

Sommige koppels zijn er niet gebaat bij om constant bij elkaar te zijn. Jullie zijn een stel, maar hebben natuurlijk ook tijd voor jullie zelf nodig, want jullie zijn ook twee aparte individuen met eigen interesses. Als je het gevoel hebt dat je elkaar te vaak ziet, onderneem dan eens een keer iets zonder elkaar. Je kan bijvoorbeeld vaker met je vrienden afspreken of een helemaal in je eentje op stap gaan. Zo hebben jullie even een adempauze van elkaar en zullen jullie je realiseren dat het zonder elkaar ook best fijn kan zijn. En na het even uit elkaar te zijn zal je de momenten die jullie samen doorbrachten nóg meer leren waarderen.

Relatietherapie

Wanneer je er met z’n tweeën niet uitkomt, heb je altijd nog de mogelijkheid om samen in relatietherapie te gaan. Relatiehuis Rijnmond kan helpen om je relatie te redden. Een relatietherapeut treed dan op als een onpartijdige derde partij. Hij of zij zal met jullie bespreken waar struikelblokken in jullie relatie liggen. Vervolgens zal hij of zij advies geven over hoe jullie deze het beste aan kunnen pakken. Ook zal ze jullie leren tekenen van conflict te herkennen, zodat jullie toekomstige ruzies in de kiem kunnen smoren.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

bordspeljanfrantzen