Hoe verwijder je kalk met azijn?

 In Wonen

Iedereen heeft er wel eens last van; kalkaanslag. Je ziet het vooral opduiken op vochtige en warme plekken. Denk hierbij aan de badkamer of bijvoorbeeld je waterkoker. Deze kalkaanslag verwijder je natuurlijk liever meteen, maar dat gaat vaak iets moeilijker dan dat je hoopte. Om jullie een beetje op weg te helpen bij het verwijderen van kalk hebben wij deze blog geschreven. Namelijk hoe verwijder je kalk met azijn? Deze tip ga je niet vergeten. Het werkt heel simpel!

Hoe?

Vul een emmer met warm/lauwwarm water en doe er een scheutje azijn bij. Vervolgens ga je met een spons of borstel het oppervlak poetsen waarvan jij vindt dat er te veel kalkaanslag aanwezig is. Super simpel en daarnaast een stuk goedkoper als andere kalk-verwijderaars. Azijn heeft van zichzelf een ontkalkende werking en werkt daarom ook erg goed tegen het verwijderen van kalkaanslag.

Veel voorkomende plekken

Op plekken bij kranen en putjes is vaak veel kalkaanslag te vinden. Putjes zijn hierin wat lastiger schoon te maken dan een kraan. Een putje poets je simpelweg door te boenen. Laat je spons even zakken in een emmer water met azijn en geef de azijn even de tijd om in te trekken. Vervolgens kun je de (gele) kringen rondom je putje er zo af poetsen!
Een kraan met kalkaanslag poetsen gaat al iets makkelijker. Laat een theedoek zakken in een emmer water totdat die goed doordrenkt is. Hang deze doek om de kraan heen en geef het even de tijd om het te laten intrekken. Haal de doek er vervolgens af en spoel de kraan na met warm water. Je zult zien dat je kraan al een stuk schoner is. Werkt het nog niet meteen? Herhaal deze handeling dan een paar keer achter elkaar. Uiteindelijk zal de kalkaanslag nagenoeg in zijn geheel verdwenen zijn.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search