Krassen op je vloer: hoe houten vloer vervangen?

 In Lifestyle, Wonen

Herken je dat? Net een nieuwe vloer of juist een vloer die al een tijdje ligt? Helemaal mooi, waar nog geen krasje te bekennen is. Wil je een meubelstuk verplaatsen en je verschuift het over de vloer. Pats! Het leed is al geschied voordat je het weet. Je hoort het, wilt stoppen, maar je weet dat het op dat moment al te laat is. Er komen krassen in je vloer. Nu zal je je houten vloer vervangen moeten. Alleen voor die paar krasjes de hele vloer eruit halen? Een nieuwe houten vloer halen en leggen? Dat kost toch veel te veel tijd. En het zou zo zonde zijn, want op de rest van de houten vloer is geen krasje te bekennen. Zijn er gemakkelijkere manieren om een houten vloer vervangen te kunnen?

Vanaf het begin

Wanneer je een aantal krasjes op de vloer hebt zitten, hoef je uiteraard niet de hele houten vloer te vervangen. Een houten vloer vervangen doe je alleen als je last hebt gehad van een lekkage of als je klaar bent met de oude vloer die je hebt liggen. Wanneer er een grote kras zit op je houten vloer hoef je niet volledig de houten vloer vervangen te gaan. Een eerste mogelijkheid om je vloer te vervangen te gaan is door een deel van de houten vloer vervangen te gaan. Dit kun je doen door het deel van de houten vloer waar krassen op zitten uit de vloer te zagen. Hierin kun je precies de krassen vervangen. Over de hele vloer zal je het niet eens merken dat er een deel van de vloer vervangen is.

Vervangen of vernieuwen?

Of je nu echt je hele houten vloer vervangen moet, hoeft dus niet. Daarnaast hoef je ook niet per se het deel van de houten vloer waar krassen op zitten te vervangen. De vloer vervangen hoeft dus niet. Je kunt het beter vernieuwen noemen in plaats van de vloer vervangen. De vloer vernieuwen doe je door de vloer te reinigen met een intensieve reiniger die speciaal gemaakt is voor houten vloeren. Door deze intensieve reiniging worden oude onderhoudslagen verwijderd. Hierna is het noodzakelijk om een nieuwe laag polish aan te brengen. Binnen een paar minuten zijn je krasjes verdwenen. Deze werkwijze is enkel en alleen mogelijk bij kleine krasjes op de vloer. Voor grote krassen zou deze werkwijze iets kunnen betekenen, maar zal de krasjes niet volledig weghalen.

Een deel van de houten vloer vervangen

Wanneer je krasjes op de vloer hebt, is dit heel erg vervelend. Of het nu grote of kleine krassen zijn voor beide is een oplossing. Voor grote krassen kun je een deel van de houten vloer vervangen door het stuk met de kras weg te zagen. Voor kleine krassen is de oplossing iets eenvoudiger. Je hoeft namelijk niet de vloer te vervangen. Je hoeft enkel en alleen een grondig schoonmaak beurtje te doen en een nieuwe laag polish aan te brengen op je vloer. Het kost bijna geen geld en je vloer ziet er weer uit als nieuw.

Let wel goed op wanneer je vloerverwarming hebt wanneer je de vloer vervangt dat je niet de verwarmingselementen beschadigt.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

tomasso tablesVeranda