4 leuke activiteiten voor thuis met je kinderen

 In Lifestyle

Super handig in deze tijd natuurlijk. Misschien zit jij ook wel thuis van werk óf werk je vanuit huis. De scholen zijn dicht, dus de kinderen zullen vast thuis zijn. We snappen dat het lastig is om telkens maar met nieuwe leuke activiteiten voor de kinderen te komen. Daarom helpen wij jou daar graag bij. Hieronder hebben wij een lijstje gecreëerd met verschillende leuke activiteiten die prima vanuit huis kunnen worden uitgevoerd.

Koken/bakken

Kinderen houden ervan. Het bakken van koekjes of een grote taart. Koop wat deeg bij de supermarkt en ga aan de slag! Om het nog leuker te maken voor de kinderen zou je kunnen werken met verschillende vormpjes. Denk hierbij aan een hartje, ster of dieren. Hou de kinderen ondertussen in de gaten, maar laat ze vooral zelf hun gang gaan. Het bakken van de deeg neem je natuurlijk zelf op je.

Tekenen

Print wat leuke kleurplaten voor de kinderen of laat ze beginnen met een blanco vel. Laat ze hun eigen onderwerp kiezen of stel een onderwerp waarover zij kunnen tekenen voor. Misschien is het wel slim om wat grote vellen onder de kleurplaten te leggen. Dit voorkomt potlood/stift strepen op bijvoorbeeld je keukentafel.

Bordspellen

Speel wat leuke bordspellen met de kinderen. Tegenwoordig zijn kinderen vaak meer bezig met online programma’s zoals YouTube of spelen zij spelletjes via de telefoon. Misschien heeft de kleine van jou wel geen idee wat spellen als; ‘Mens Erger Je Niet’ of ‘Mikado’ zijn.

Paaseitjes versieren

Het is natuurlijk bijna Pasen en dat brengt zich bij het verstoppen van eieren in de tuin. Helaas zal het dit jaar allemaal wat moeilijker worden, maar dat mag de pret niet derven. Laat de kinderen alvast wat in de stemming komen door samen wat paaseieren te versieren. Hartstikke makkelijk en de kinderen vinden het geweldig.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Griepvirus