Ronde eettafels, het overwegen waard of niet?

 In Wonen

Traditioneel gezien is het zo dat een eettafel altijd over een rechthoekig of over een vierkant design beschikt. Dit gezegd hebbende is de voorbije jaren gebleken dat dit geen absolute must is, integendeel. Steeds meer mensen maken dan ook voor in hun keuken of eetkamer de bewuste keuze om te kiezen voor een ronde eettafel. Van deze eettafels is bekend dat ze niet alleen overal tot hun recht komen, daarnaast zijn er ook enkele praktische voordelen waar je op kan rekenen. Ben jij ook iemand die overweegt om één van de verschillende ronde eettafels in huis te halen die op de markt zijn terug te vinden? Dan is het absoluut zo dat de informatie die je terug kan vinden hier op deze pagina voor jou zeer interessant kan zijn.

Wat zijn de voordelen van een ronde eettafel?

Je kan vandaag de dag vaststellen dat er in steeds meer woningen gebruik wordt gemaakt van een eettafel met een ronde vormgeving. Dat heeft in het bijzonder te maken met de vele interessante voordelen die aan dit type van eettafels verbonden zijn. Bij de keuze voor ronde eettafels zal je dan ook meteen kunnen rekenen op de onderstaande voordelen:

1. In tegenstelling tot vierkante of rechthoekige eettafels is het zo dat ronde eettafels niet over scherpe punten beschikken. Dit is niet alleen interessant omdat je, je daar als volwassene niet aan kan stoten, daarnaast spreekt het voor zich dat dit ook voor kinderen heel wat veiliger is. Ben je dus met andere woorden een jong gezin? Dan heb je zeker een extra goede reden om voor ronde eettafels te kiezen in je woning.

2. Wanneer je een ronde eettafel in je keuken integreert zal je kunnen vaststellen dat iedereen er (logischerwijs) in een ronde aan plaats zal nemen. Dat is veel gezelliger dan bij een vierkante of rechthoekige tafel het geval is. Bij deze laatste tafels is het namelijk zo dat je vaak ver van elkaar verwijderd zit, iets wat bij een ronde tafel nooit het geval is, integendeel. Dit komt de sfeer en gezelligheid alleen maar ten goede.

Naast de bovenstaande twee voordelen is er nog een derde belangrijke reden waarom ronde eettafels zo populair zijn geworden. In vergelijking met bijvoorbeeld een rechthoekig exemplaar is het dan ook zo dat een ronde tafel veel minder ruimte in beslag neemt. Heb je met andere woorden een kleine keuken of eetkamer en ben je daarvoor nog op zoek naar een geschikte tafel om er in te integreren? Dan kan je altijd een rond exemplaar overwegen!

Zijn er ook nadelen aan ronde eettafels verbonden?

Natuurlijk zijn er aan ronde eettafels niet alleen maar voordelen verbonden. Je zal dan ook beslist rekening willen houden met enkele niet onbelangrijke nadelen. Allereerst heeft een ronde tafel veelal stevig uit de kluiten gewassen poten die behoorlijk wat plaats in beslag kunnen nemen. Daarnaast is het veelal ook nog eens zo dat een ronde eettafel over een beperkte grootte beschikt waardoor je er minder op kwijt kan. Voor grote gezinnen kan deze tafel dan ook eigenlijk veel minder interessant zijn. Ben jij iemand die best met deze nadelen kan leven? In dat geval hoeft niets je nog tegen te houden om ervoor te kiezen om één van de verschillende ronde eettafels op de markt aan te schaffen.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

broring