Sportvoeding voor spiergroei

 In Voeding

Als men aan fitness of krachtsport doet, is hun doel in de meeste gevallen spiergroei. Dat bereik je vooral door regelmatig te sporten en op een consistente en stabiele wijze je spiermassa te vergroten. Wat er echter ook bij komt kijken, is sportvoeding. Het gebruik van sportvoeding zorgt er namelijk voor dat je optimaal werkt aan het bereiken van je doel. Wat sportvoeding is, en hoe je het kunt gebruiken voor spiergroei, lees je hier!

Soorten sportvoeding

Sportvoeding is een ruim begrip. Wat verstaan we er precies onder? Sportvoeding is op te delen in:

  • Voeding (eten en drinken)
  • Supplementen

Lees hieronder hoe je beide kunt gebruiken voor spiergroei.

Voeding

Allereerst is het belangrijk dat je goed let op je eetpatroon. Als je je spiermassa wilt vergroten, is het namelijk van belang dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze hebben je spieren nodig om te groeien. Tegelijkertijd is het belangrijk dat dit gezonde voeding is. Hierbij ligt de focus op eiwitten. Je zult op consistente wijze voldoende eiwitten moeten binnenkrijgen om spiergroei te realiseren.

Voorbeelden van gezonde voeding met een hoog gehalte aan eiwitten is kip, eieren, noten en kwark. Door voeding met voldoende eiwitten te consumeren ondersteun je spiergroei. Een andere manier om dit te doen, is door het gebruiken van supplementen.

Supplementen

Vooral voor mensen die al langer aan fitness doen of gevorderde krachtsporter zijn, kunnen supplementen veel baat bieden bij het realiseren van spiergroei. Voorbeelden hiervan zijn whey eiwitten (eiwitshakes) en creatine.

Eiwitshakes zijn een bekende bron van eiwitten. Ze zijn zo populair, omdat ze op een snelle manier veel eiwitten leveren. Bovendien bevatten ze bijzonder weinig koolhydraten en vetten, waardoor eiwitshakes interessant zijn als je bijvoorbeeld droog wilt trainen.
Voor spiergroei is creatine misschien wel het bekendste supplement. Het zorgt niet alleen voor spiergroei, het geeft je tijdens het trainen ook kracht en energie. Dit zal je prestaties positief beïnvloeden en ervoor zorgen dat je optimaal werkt aan spiergroei.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Taarten