Stressvrij ondernemen

 In Lifestyle

Stress is een realiteit voor iedereen. Maar als een ondernemer met een klein bedrijf, heeft u uw deel van de stress om elke dag mee om te gaan.

Van het vinden van nieuwe klanten, het beheren van uw huidige klanten, het financieren van een bedrijf, het tevreden houden van uw werknemers, het betalen van uw kleine bedrijfsbelastingen …. De lijst met dagelijkse stressoren kan doorgaan.

1. Maak uw eigen schema

Er zijn veel redenen om te stoppen met je 9-tot-5 baan om je ondernemersdromen te vervullen en een eigen bedrijf te starten.

Een van hen is om de controle over uw werkdag te nemen en niet in te breken tijdens een vast schema van werkuren. Maar wanneer u net begint met uw bedrijf, is het eenvoudig om de controle over uw planning te verliezen.

2. Geef prioriteit aan “me” -tijd

Nu, dit is het meest cliché van ontstressingstechnieken – maar dat betekent niet dat het niet belangrijk is.

Welke niet-werkgerelateerde activiteit u ook doet die uw geest opruimt en stress verwijdert, geef er prioriteit aan. Deze tijd in uw dag of weekend moet net zo belangrijk zijn als de tijd die u besteedt aan het runnen van uw kleine onderneming.

3. Leer “nee” zeggen

Wanneer u een eigenaar van een klein bedrijf bent, is het veel gemakkelijker om ‘ja’ te zeggen dan om ‘nee’ te zeggen.

Je probeert je bedrijf te helpen nieuwe hoogten te bereiken. Dus of het nu gaat om het behagen van een klant, meer brengen, uw partners en werknemers helpen, of alle taken op zich nemen die moeten worden gedaan, het is gemakkelijk om “ja” te zeggen als het betekent dat u uw bedrijf helpt groeien.

4. Laat je helpen

Er zijn veel collega ondernemers die gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied. Deze kunnen je mogelijk helpen. Wij raden om daarom eens een kijkje te nemen bij 24/7 VVE beheer. Deze kunnen veel beheer taken van uw bedrijfspand uit handen nemen.

5. Zorg voor de juiste training

Je kan niet alles alleen maar je kan ook niet alles jezelf leren. Denk daarom eens na over training. Een goede partij die hier mogelijk bij kan helpen is iPeople. Neem eens een kijkje op de site en laat u informeren over het aanbod.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search