Tips bij het beginnen met tuinieren

 In Lifestyle

Het is lekker weer en wellicht heb je wat meer tijd dan normaal. Dit zorgt ervoor dat men massaal in de tuin begint te werken. Maar wat nu als je hier eigenlijk niet zo veel verstand van hebt? Daar helpen wij jou graag mee. Aan de hand van verschillende tips proberen wij jou net dat extra zetje te kunnen geven. Zo heb je een basis om te starten en kun je beginnen aan jouw droomtuin!

Niet te moeilijk

Kies als beginner niet voor moeilijk verzorgbare planten. Deze planten hebben veel verzorging nodig en dit kan per plant veel verschillen. Dit zorgt ervoor dat het een tijdrovende klus wordt en bovendien ook lastig. Want verzorg je twee verschillende planten op dezelfde manier? Nee, vaak is dit niet het geval. Kies daarom voor planten die wat minder verzorging nodig hebben en veel op elkaar lijken. Dit maakt het voor jou een stuk makkelijker.

Kijk eens rond

Welke planten passen er goed in de grond van jouw tuin? Dat zou je eens kunnen checken bij de tuinen in jouw buurt. De grond van hen heeft namelijk dezelfde PH-waarde als in jouw tuin. Hieruit kun je dus afleiden dat planten die het goed doen bij jouw buren het waarschijnlijk ook in jouw tuin makkelijk zullen redden.

Gereedschap

Tuinieren bestaat uit veel verschillende werkzaamheden. Zorg daarom voor het juiste gereedschap. In de herfst zal je een hark nodig hebben om de bladeren uit je tuin te kunnen vegen. Daarnaast is een sproeier natuurlijk een absolute must voor het bevochtigen van jouw gazon en planten. Een grasmaaier heb je het gehele jaar eigenlijk wel nodig. Mits je een tuin met gras hebt natuurlijk. Heb je geen zin om te grasmaaien? Bekijk dan eens wat alternatieven. Bijvoorbeeld een leuk terras, vijvertje of verschillende plantenbakken.

Houd rekening met seizoenen
Bepaalde werkzaamheden moeten in bepaalde seizoenen worden uitgevoerd. Zo is het bijvoorbeeld niet slim om het gehele jaar bollen te planten. Dit doet men gebruikelijk al in de herfst. Een tuinkalender zou hierbij kunnen helpen. Op het internet zijn hiervan tal van voorbeelden te vinden. Erg handig en het kost je bovendien vrijwel geen extra tijd.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search