Tips voor het versieren van je kerstboom

 In Wonen

Het is weer kerst! De gezelligste tijd van het jaar. De straten worden verlicht en de kerstmarkten staan klaar. Men is druk bezig met het versieren van de huizen en iedereen zet zijn beste beentje voor. Kerst moet warmte uitstralen, een kerstboom helpt daarbij. Heb jij de boom al staan? Of heb je nog wat hulp nodig? Hieronder vindt u verschillende tips voor het optuigen van de kerstboom!

Een goed begin is het halve werk

Verzamel al je kerstdecoratie bij elkaar en kijk wat je nog in huis hebt. Is alles nog heel of moeten er nieuwe producten worden aangeschaft? Het is fijn als je alles overzichtelijk bij elkaar legt om zo het overzicht te bewaren. Je merkt meteen op of er dingen kapot zijn en kunt dus, wanneer nodig, nog even snel langs de winkel. Dit voorkomt dat je halverwege stil komt te liggen, omdat je iets niet opgemerkt had.

Zet kerstmuziek op!

Om je boom gezellig en leuk te versieren moet je het zelf natuurlijk ook naar je zin hebben. Zet wat kerstliedjes aan om alvast in de stemming te komen.

De lampjes uit elkaar halen…

Het is zover: de kerstlampjes uit elkaar krijgen. Vaak de grootste tegenvaller tijdens het opzetten van de kerstboom. Maar! Dat hoeft niet meer! Wij hebben de 3 handigste tips voor jou op een rijtje gezet om de lampjes zo gemakkelijk mogelijk uit elkaar te halen:

  1. Creëer genoeg ruimte. Ga aan tafel of op de grond zitten
  2. Zoek het begin- en eindpunt van de snoer
  3. Gebruik een pen om de lampjes uit elkaar te krijgen. Hiermee haal je ze gemakkelijker los van elkaar.

Zijn de lampjes uit elkaar? Versier dan de boom van boven naar beneden, dan hangen de lampjes het mooist! Wikkel de lampjes om een tijdschrift heen als je de kerstboom weer gaat aftuigen. Zo blijven ze verwikkeld om één punt en maak je het veel makkelijker voor volgend jaar.

De piek van de boom

Officieel zet je de piek altijd als laatste op de top van de boom. Stop hiermee. Er sneuvelen veel kostbare kerstballen wanneer je op het laatst de piek nog op de boom moet zetten. Hang eerst de verlichting in de boom en kom daarna met de piek. De kerstballen en andere decoraties volgen daarna.

Kerstboom versieren: hang je kerstballen op volgorde

Wanneer je de kerstballen van groot naar klein in de boom hangt creëer je een speels effect. Van klein naar groot kan natuurlijk ook. Je zult zien dat je meer diepte in je boom creëert én dat maakt je boom nog mooier!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search