Vergelijk je vaste lasten

 In Lifestyle

Nog steeds komen veel mensen aan het einde van de maand geld tekort en moeten ze zich met meer kunst- dan vliegwerk zien te redden. Door te besparen op de vaste lasten hoeft dat niet langer noodzakelijk te zijn. En besparen kan prima. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld gemakkelijk overstappen naar bijvoorbeeld een voordelige energieleverancier. Kies de beste energieleverancier en je bespaart al snel 250 euro per jaar.

Zoek elk jaar opnieuw een andere verzekeraar

Het is tegenwoordig gemakkelijk om elk jaar opnieuw een nieuwe verzekeraar te zoeken voor je auto- of zorgverzekering terwijl je ook door het wisselen van energieleverancier al heel snel enkele honderden euro’s per jaar kunt besparen. Geld tekort aan het einde van de maand is dan niet langer aan de orde. Voor je zomaar overstapt naar een andere verzekeraar doe je er overigens goed aan de verzekeraars en de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Check niet alleen op de prijs, maar check ook de polisvoorwaarden. Vind je de verzekering met de beste prijs- kwaliteitsverhouding dan zal je zien dat je én bespaart én een uitstekende verzekering hebt.

Je hoeft niet eens de huidige verzekeraar in te lichten, dat wordt voor je gedaan. Vergelijken kan op tal van verschillende plaatsen online en wat betreft overstappen word je vaak ontzorgt. Zo hoef je vaak niet eens zelf je huidige verzekeraar of energieleverancier in te lichten. Dit wordt allemaal voor je gedaan. Behalve vergelijken en overstappen zijn er meer zaken waarop je kunt besparen om zo de maand goed door te komen. Zo is een kleinere auto voordeliger dan een grotere wagen. Het kan daarnaast interessant zijn de hypotheek op je huis over te sluiten. Als je niet in de financiële problemen wilt komen, koop dan niets op afbetaling en wat ook zeker helpt is dat je zelf vaker kookt. Wil je structureel bezuinigen dan zou je kunnen overwegen naar een andere (goedkopere) regio te verhuizen, daar waar de huizen goedkoper en dus de maandlasten lager zijn. Kijk ook eens kritisch naar de lidmaatschappen die je hebt. Want abonnementen op tijdschriften zijn vaak duurder dan je denkt, terwijl je soms amper de tijd hebt ze te lezen.

Betaal met cash voor meer grip op je financiën

 Om meer grip op je financiële situatie te krijgen, kun je ervoor kiezen alleen cash geld uit te geven. Pinnen is gemakkelijker en dus geef je ongemerkt ook gemakkelijker te veel geld uit. Met cash is dat anders, want telkens als je de portemonnee pakt word je met de hoeveelheid geld dat je nog hebt geconfronteerd. Dat werkt echt beter. Hierdoor kan je zelfstandig een systeem voor jezelf maken met hoeveel geld je uitgeeft. Zo ben je in staat om zelf een budget te bepalen en je hieraan te houden. Tenslotte; laat de dure verjaardagscadeaus liggen en maak als je op verjaardag gaat zelf iets leuks. Een persoonlijk cadeau wordt vaak nog meer gewaardeerd en is in sommige gevallen zelf veel leuker!

Met de tips die zijn gegeven kan ook jij een fanatieke bespaarder worden en uiteindelijk veel geld overhouden voor andere leuke dingen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search