Verschillen tussen een huis en een appartement

 In Wonen

Wat zijn nu precies de verschillen tussen een huis en een appartement? In deze blog geven wij onze kijk op deze verschillen. Wat zijn de positieve kanten van een huis of appartement en wat zijn de minder leuke kanten?

De ruimte

Wellicht het grootste verschil tussen een huis en een appartement; de ruimte. Vanzelfsprekend beschikt een huis vaak over veel meer ruimte dan een appartement. Waar je in een appartement vaak over 2 á 3 kamers beschikt plus een badkamer, beschik je in een huis vaak over wel 5 (of meer) kamers. Ideaal als je bijvoorbeeld een kamer wil gebruiken om je ‘rommel’ op te bergen. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om meerdere slaapkamers in te richten. Ideaal voor stellen met een kinderwens.

Zelf inrichten

Ben jij erg fanatiek met de inrichting van je woning? En beleef jij hier veel plezier aan? Dan is een huis natuurlijk een grotere uitdaging als een appartement. De ruimte in een huis is vaak een stuk groter dan in een appartement en daarnaast bestaat een huis vaak uit meer kamers dan bij een appartement. Er valt dus ook veel meer te stylen!

Trap lopen

Je zult het misschien niet geloven, maar in een huis loop je vaak een stuk meer trappen op en af dan bij een appartement. Bij een appartement woon je misschien wel op 4 hoog, maar vaak bewandel je de trap dan maar één keer. In je appartement zelf zijn namelijk geen trappen meer te vinden. In een huis daarentegen is natuurlijk wel een trap te vinden. In een huis loop je vaak meerdere keren per dag de trap op en af, omdat je badkamer bijvoorbeeld op verdieping 1 is en je woonkamer op de begane grond. Goed voor de gezondheid dus!

Buren

Bij een huis beschik je over veel minder buren dan bij een appartement. Waar je bij een huis een rechter en linker buur hebt, heb je bij een appartement een buurman/buurvrouw boven en onder je, rechts en links van je én misschien ook nog wel een aan de achterzijde van je appartement. Ga dus na wat jij fijn vindt. Wil je veel rust óf wil je juist wat meer drukte om je heen?

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search