Waarom een menstruatiecup gebruiken

 In Lifestyle

Je hoeft een menstruatiecup niet zo vaak te verschonen als tampons of maandverband. Hij kan, afhankelijk van de zwaarte van je menstruatie, wel tot 12 uur blijven zitten. Ook ‘s nachts.

Elk begin kan moeilijk zijn – inclusief het voor het eerst proberen van een menstruatiecup. We kunnen je echter verzekeren dat er niets te vrezen valt. Hier zijn 4 eenvoudige stappen over het gebruik van een menstruatiecup:

1. Steriliseer de beker

Vóór het eerste gebruik, steriliseer de kop 3-5 minuten in kokend water.

2. Vouw en steek de gevouwen beker in

Er zijn veel manieren om de beker te vouwen, we raden de vouw naar beneden en de C-vouw aan. Zodra de hele cup in je zit, laat je hem gewoon openklappen.

3. Controleer of de beker is uitgevouwen

Reik naar binnen en voel rond de onderkant van de beker – het moet rond of ovaal aanvoelen en geen merkbare plooien hebben. Als je deukjes voelt, pak dan voorzichtig de onderkant van de beker vast (niet de steel) en draai deze om hem te laten ontvouwen.

4. Verwijder de menstruatiecup

Trek lichtjes aan de stengel tijdens het gebruik van je buikspieren om de Organiser naar beneden te duwen totdat je de basis kunt bereiken.

Geef de bodem van de beker een knijpbeweging om de zuiging los te laten en ontspan hem. Vermijd het verwijderen van je menstruatiecup door aan de steel te trekken, omdat dit ongemak kan veroorzaken.

Aanschaffen of meer info? Kijk dan op https://femalecups.nl/

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search