Wat te doen tegen het griepvirus?

 In Lifestyle

Iedereen heeft er wel eens last van en vaak komt het net op die momenten dat het je absoluut niet uitkomt; het griepvirus. Niets is zo vervelend als dat. Echter zijn er wel verschillende tips die je kunnen helpen bij het verliezen van je griepvirus. Wat deze tips zijn? Dat lees je in deze blog! Hieronder hebben wij drie tips voor jou op een rijtje gezet, waarmee jij hopelijk sneller herstelt van het griepvirus.

Genoeg water drinken

Tijdens de griep verlies je meer lichaamsvocht dan normaal. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van (nacht)zweten, braken of van diarree. Om je lichaam genoeg te kunnen laten hydrateren is water erg belangrijk. Helemaal wanneer je van jezelf al veel vocht verliest. Drink daarom gedurende de dag genoeg water. Wacht niet met drinken totdat je dorst krijgt. Vaak is het dan namelijk eigenlijk al te laat. Dorst is namelijk een van de tekenen van uitdroging.

Open de luchtwegen

Niets is zo irritant als een verstopte neus en je komt daar dan ook maar lastig vanaf. Om zo snel mogelijk van een verstopte neus af te komen raden experts je aan om jezelf in een vochtige omgeving te begeven. Ga bijvoorbeeld onder een warme douche staan. Of ga in een warm (stoom) bad zitten. Dit zal gelijk effect hebben op je luchtwegen!

Accepteren

We begrijpen dat het soms moeilijk is om toe te geven aan het griepvirus. Er moet gewoon gewerkt worden, de kinderen moeten naar school en de huishoudelijke taken laten op zich wachten. Echter zal dit averechts werken. Wanneer je jezelf niet voldoende rust geeft heeft je lichaam geen tijd om te herstellen. Ga daarom niet telkens weer aan de slag, maar geef je lichaam rust. Voldoende rust, totdat je lichaam is hersteld. Iedereen begrijpt vast en zeker dat je even de tijd nodig hebt om te kunnen herstellen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search