Tuinieren is gezond en maakt je gelukkig!

 In Lifestyle

Start het voorjaar op een gezonde manier, door te gaan tuinieren! Tijdens het tuinieren ben je niet alleen actief bezig. Ook zal je een groot deel van de dag in de zon zitten. Zo verbetert je weerstand, krijg je een gezond kleurtje en zal je een energieker gevoel ervaren. Waar de een het maaien van het gazon als tuinieren beschouwt, zien anderen tuinieren als de kans om van hun tuin een heuse bloemenzee te maken! Wanneer je de juiste planten met elkaar combineert, zal er het hele jaar door iets in bloei staan in de tuin. Zo geniet je hier niet alleen zomers van, maar ook tijdens de andere seizoenen!

In dit artikel lees je meer over de voordelen van het tuinieren. Hoe maakt het tuinieren jou gezonder en gelukkiger?

Actief bezig zijn in de tuin houdt je gezond

Het tuinieren kan behoorlijk zwaar zijn! Je zit een groot deel van de tijd gehurkt of op je knieën, om goed bij de grond te kunnen. Daarbij zal je regelmatig flink wat kracht moeten zetten om het onkruid tussen de planten en struiken vandaan te halen. Laat staan, wanneer je de bomen en struiken in de tuin moet snoeien. Doordat je tijdens het tuinieren veel beweegt, zal je hierbij veel energie verbruiken. Vergelijk het met een uurtje joggen of tennissen!

Tip: zorg dat je een comfortabel kussentje hebt voor op de ondergrond. Zo voorkom je dat je last krijgt van pijntjes aan je knieën. Deze kussentjes zijn zowel online, als bij een tuinwinkel verkrijgbaar.

Wees gelukkig met een mooie tuin

Naast het feit dat een tuin je gezond houdt, maakt de tuin je ook gelukkig! Denk aan een tuin met tal van prachtige bloemen. De diverse kleuren van deze planten zullen je een gelukkig gevoel geven. Datzelfde geldt voor het lezen van een boekje in je tuin, het genieten van het mooie weer in de zomermaanden, enzovoorts.

Om het maximale uit je tuin te kunnen halen, kan het slim zijn je tuin aan te laten sluiten bij de woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een botanisch ingerichte woonkamer! Op Roomanizer.nl vind je een leuk artikel, waarin dieper ingegaan wordt op het in een botanische stijl inrichten van je woonkamer. Zo wordt je ook gelukkig van het lezen van je favoriete boek in de woonkamer. In het bijzonder, wanneer je op een regenachtige dag op je bank neer kunt ploffen met een kleedje.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Griepvirus